Ga terug

Havermout pompoen ontbijttaartje

Wil jij jezelf eens verwennen met een heerlijk healthy december ontbijt? Denk dan eens aan dit lekkere ontbijttaartje. Heel voedzaam en boordevol vezels. Je kan er een hele ochtend goed op vooruit.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: havermout, ontbijt, pecannoten, pompoen
Porties: 1 persoon
calorieën: 345kcal

Equipment

  • Oven
  • Klein ovenschaaltje
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 100 gram pompoenblokjes
  • 40 gram havermout
  • 10 gram pecannoten
  • 1 ei
  • ½ kleine banaan in stukjes gesneden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Kook de pompoenblokjes gaar in 5 minuutjes en giet ze af.
  • Maal de havermout fijn met de hakmolen van de staafmixer.
  • Meng het ei, de pompoen, banaan, bakpoeder, havermout en kruiden en maal alles tot een glad beslag.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
  • Stort het beslag in de ovenschaal.
  • Breek de pecannoten in stukjes en strooi deze over het beslag.
  • Bak het taartje in 25 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Heb je pompoen over? Blancheer de blokjes dan 2 min. in kokend water en vries de blokjes in.
  • Geen zin om een grote pompoen te kopen? Je vindt tegenwoordig altijd zakjes gesneden pompoen bij de groente in de supermarkt.
Het originele recept heb ik ooit uit een nieuwsbrief van Lekker eten met Linda gehaald.