Ga terug

Havermout pannenkoekjes

Nu het weer kouder wordt, geef ik zelf graag de voorkeur aan een warm ontbijt. Een goed ontbijt bevat voor mij altijd alle voedingsstoffen. Dus zowel eiwitten, (langzame) koolhydraten als vetten. Ik ben dol op pannenkoeken.
Deze heerlijke havermout pannenkoekjes staan zo op tafel. En bevatten alles wat een goed ontbijt nodig heeft. Je hebt er geen ‘beleg’ bij nodig. Door de appel en banaan zijn de pannenkoekjes zoet genoeg.
Zelf eet ik er altijd de hele banaan en appel bij. Dan bevat het ontbijt wel een stuk meer calorieën, maar heb je ook meteen jouw fruit van die dag binnen 😊.
Voorbereidingstijd2 minuten
Bereidingstijd5 dagen
Gang: Ontbijt
Trefwoord: appel, havermout, kaneel
Porties: 1 persoon
calorieën: 235kcal

Ingrediënten

  • 20 gram volkorenmeel
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 geklutst ei
  • 30 ml water
  • 25 gram banaan
  • ¼ appel in dunne reepjes
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel)
  • ½ theelepel olie
  • Kaneel naar smaak

Instructies

  • Prak de banaan in een schaaltje.
  • Doe vervolgens alle overige ingrediënten, behalve de olie en appel, erbij. En roer alles goed door met bijv. een vork. Als laatste voeg je de appel toe en roer alles nog even goed door.
  • Verwarm de olie in een koekenpan. Veeg de olie uit met een kwastje.
  • Maak 4 tot 6 hoopjes beslag in de pan. Laat ze even op hoog vuur bakken. Zodra ze vanzelf gemakkelijk te verschuiven zijn, draai je ze om en zet je het vuur laag. Nu laat je ze nog even garen.

Notities

Eet smakelijk!
*Bron: Van XL naar S van Mieke Kosters
Wil je meer weten over mijn visie op ontbijten? Lees dan hier verder….