Ik ben Karin Snijders, getrouwd en moeder van een prachtige dochter uit China. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige, gediplomeerd voedingscoach, ACT Therapeut en SNRO gecertificeerd gedragscoach. Ik hou van tennis, mensen, gezelligheid en lekker en gezond eten. Ik ben vrolijk, enthousiast, eerlijk en betrouwbaar. ‘What you see, is what you get’. Hoe ik precies kijk naar afvallen met blijvend resultaat vertel ik je graag in deze korte video.

Expert in lijnen

Als het op diëten aankomt, durf ik mezelf echt expert te noemen.  Ik wandelde vroeger van het ene dieet naar het andere. En was altijd bezig met eten in mijn hoofd. Ik wilde daar heel graag vanaf, maar wist niet hoe. Dus ging ik van calorieën tellen en alleen gezonde voeding naar poeders in yoghurt. En van Sonja Bakker weer terug naar calorieën tellen.

Als ik aan de lijn was, moest ik van alles en mocht ik niets. Na een tijdje was ik er helemaal klaar mee. En dan had ik dus van alles  “verdiend”. Zo hield ik mijn eigen jojo effect in stand. Mijn eetgedrag veranderde tijdelijk. Maar verder veranderde er niets. Sterker nog. Het diëten maakte dat ik steeds zwaarder werd en dat mijn relatie met eten verslechterde. 

Mijn verandering

De verandering kwam in 2004 toen lichamelijke klachten kreeg. De huisarts vertelde me dat ik een enorm calcium tekort had. Zij vroeg me of ik wist hoe dat kon komen. Ik had wel een vermoeden dat dit met mijn eetpatroon te maken kon hebben. Ik at immers al jaren niet meer normaal. Op dat moment ben ik me in al die diëten en voeding gaan verdiepen. Ik kwam erachter dat ik door het diëten veel te weinig calcium binnen kreeg. Ik ben toen gestopt met lijnen. En 3 maanden later was alles weer in orde.

Expert in gedragsverandering

Vanaf die tijd besloot ik om te gaan investeren in mezelf. Ik wilde gezond afvallen en slank blijven. Ik heb me omgeschoold tot voedings- en gedragscoach. Zo kwam ik tot het inzicht dat afvallen en slank blijven vooral draait om gedrag. De meeste mensen weten best wel wat gezonde voeding en gezond eten is. Het punt is dat we het zo lastig vinden om op een gezonde manier met eten om te gaan. Een gezond gewicht begint voor mij met een gezonde relatie met eten. Pas toen ik een gezonde relatie met eten kreeg, viel ik langzaam af tot het gewicht waar ik me goed bij voelde.

Inmiddels durf ik mezelf gerust expert in afvallen door gedragsverandering te noemen. Omdat een gezonde relatie met eten vooral over een gezonde relatie met jezelf gaat, heb me de afgelopen jaren vooral verder gespecialiseerd in de psychologie achter eetgedrag.

Mijn belangrijkste veranderingen

Ik ben sinds ik 2004 bijna 15 kg lichter dan in mijn lijn periode. Ik geniet van wat ik lekker vind zonder schuldgevoel. En ik ben niet meer de hele dag bezig met eten in mijn hoofd.

Hoe heb ik dat bereikt?

Ik heb geleerd om anders om te gaan met eten en mezelf. Ik heb geleerd wat mijn persoonlijke valkuilen zijn. En hoe ik hier anders mee om kan gaan. Zo ben ik een streber die overal met veel enthousiasme meer dan 100% voor gaat. Dat brengt me veel. Maar het is ook mijn valkuil.

Dit gedrag zorgde ervoor dat ik vroeger vol op dieet ging. Ik wilde snel afvallen, ging regelmatig over mijn eigen grenzen heen, goed was nooit goed genoeg. En dat hield ik niet vol. Dus na een tijdje was ik uitgeput. Ik werd opstandig, liet alles los en pakte mijn oude gedrag weer op. Ik had weinig energie. Ging weer teveel snoepen, overeten, soms weinig eten, mezelf straffen met eten, eten bij emoties en noem maar op. Er was dus niets veranderd.

Inmiddels heb ik een gezonde relatie met eten en mezelf. Ik ga anders met de streber in mezelf om. Nog steeds ga ik vol enthousiasme ergens mee aan de slag. Maar ik luister ook naar mezelf en mijn lichaam. En als ik merk dat ik doorsla, neem ik gas terug.  Dit geldt niet alleen voor eten. Het geldt ook voor sporten en werk. Een gezonde relatie met eten heeft me veel meer opgeleverd dan alleen een slanke lijn. Die gezonde relatie met eten staat voor een gezonde relatie met mezelf.

Genieten

Het is echt mijn passie geworden om mensen te begeleiden om die gezonde relatie met eten en zichzelf te ontwikkelen. Zodat je blijvend een gezond gewicht behaalt en behoudt op een relaxte manier.

Een wijntje, chocolade, chips, feestjes, vakanties en stress horen bij het leven. Het is heerlijk om van eten te genieten zonder schuldgevoel. Wat is er fijner dan zelf te kiezen, te genieten en gezond, fit en vitaal te blijven? Dit gun ik iedereen!

Daarom ben ik een aantal jaren geleden mijn coachpraktijk gestart. Ben jij iemand die graag een gezonde relatie met eten wil ontwikkelen door te werken aan jezelf in plaats van te vechten met eten? Dan ben ik graag jouw coach!

Ik begeleid je 1 op 1. Zowel persoonlijk als online. Tot 2022 heb ik  jaren groepen gecoacht voor Skinnyminds van Mieke Kosters. Dus ook met groepscoaching heb ik ruime ervaring.

Meer over mijn persoonlijke afslankreis en mijn coaching vind je hier.

Iedereen die bereid is om te werken aan zichzelf kan een gezonde relatie met eten ontwikkelen. Daar ben ik van overtuigd.  Ik help je hier graag bij!

Wil jij een afspraak maken met Karin?