Ik ben Karin Snijders, getrouwd en moeder van een prachtige dochter uit China. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige en gediplomeerd voedingscoach en SNRO gecertificeerd gedragscoach. Ik hou van tennis, mensen, gezelligheid en lekker en gezond eten. Ik ben vrolijk, enthousiast, eerlijk en betrouwbaar. ‘What you see, is what you get’.

Expert in lijnen

Als het op diëten aankomt, durf ik mezelf echt expert te noemen.  Ik wandelde vroeger van het ene dieet naar het andere. En was altijd bezig met eten in mijn hoofd. Ik wilde daar heel graag vanaf, maar wist niet hoe. Dus ging ik van calorieën tellen en alleen gezonde voeding naar poeders in yoghurt. En van Sonja Bakker weer terug naar calorieën tellen.

Als ik aan de lijn was, moest ik van alles en mocht ik niets. Na een tijdje was ik er helemaal klaar mee. En dan had ik dus van alles  “verdiend”. Zo hield ik mijn eigen jojo effect in stand. Mijn eetgedrag veranderde tijdelijk. Maar verder veranderde er niets.

Mijn verandering

De verandering kwam 17 jaar geleden. Ik kreeg toen lichamelijke klachten. De huisarts vertelde me dat ik een enorm calcium tekort had. Zij vroeg me of ik wist hoe dat kon komen. Ik had wel een vermoeden dat dit met mijn eetpatroon te maken kon hebben. Op dat moment ben ik me in al die diëten en voeding gaan verdiepen. Ik kwam erachter dat ik door het diëten veel te weinig calcium binnen kreeg. Ik ben toen gestopt met lijnen. En 3 maanden later was alles weer in orde.

Expert in afvallen door gedragsverandering

Vanaf die tijd besloot ik om te gaan investeren in mezelf. Ik wilde gezond afvallen en slank blijven. Ik heb me omgeschoold tot voedings- en gedragscoach. Zo kwam ik tot het inzicht dat afvallen en slank blijven vooral draait om gedrag. De meeste mensen weten best wel wat gezonde voeding en gezond eten is. De vraag is alleen waarom we toch vaak andere dingen kiezen.

Inmiddels durf ik mezelf gerust expert in afvallen door gedragsverandering te noemen.

Mijn belangrijkste veranderingen

Ik ben sindsdien bijna 15 kg lichter dan in mijn lijn periode. Ik geniet van wat ik lekker vind zonder schuldgevoel. En ik ben niet meer de hele dag bezig met eten in mijn hoofd. Omdat ik balans heb gevonden.

Hoe? Door inzicht in mijn persoonlijke valkuilen en te leren om daar anders mee om te gaan. Zo ben ik een streber die overal met veel enthousiasme meer dan 100% voor gaat. Dat is vaak heel fijn en brengt me veel. Maar het is ook mijn valkuil.

Dit gedrag zorgde ervoor dat ik vroeger vol op dieet ging. Ik ging ook vaak over mijn eigen grenzen heen. Dat hield ik niet vol. Dus na een tijdje liet ik de teugels dan weer los. Ik was dan uitgeput. Het lijnen was ik meer dan zat. En ik stapte automatisch weer in mijn valkuil van teveel snoepen en overeten.

Inmiddels ga ik anders met de streber in mezelf om. Ik ga nog steeds vol enthousiasme ergens mee aan de slag. Maar ik luister ook naar mezelf en mijn lichaam. Als ik merk dat ik doorsla, neem ik gas terug.  Dit geldt niet alleen voor eten. Het geldt ook voor mijn sporten en werk. Regie pakken op mijn eetgedrag heeft me veel meer opgeleverd dan alleen een slanke lijn.

Genieten

Het is echt mijn passie geworden om vrouwen te begeleiden om blijvend slank te worden op een relaxte manier.

Een wijntje, chocolade, chips, feestjes, vakanties en stress horen bij het leven. Het is heerlijk om van eten te genieten zonder schuldgevoel. Wat is er fijner dan zelf te kiezen, te genieten en slank te blijven? Dit gun ik iedereen!

Daarom ben ik een aantal jaren geleden mijn coach praktijk gestart. Vanuit Denkslank coach ik dames die af willen vallen door te werken aan zichzelf in plaats van te vechten met eten. Dat doe ik door 1 op 1  begeleiding. Zowel persoonlijk als online. Naast 1 op 1 coaching coach ik  ook groepen voor Skinnyminds van Mieke Kosters.

Meer over mijn persoonlijke afslankreis en mijn coaching vind je hier.

Als ik het kan, kan jij het ook! Ik help je hier graag bij!

Wil jij een afspraak maken met Karin?