Gebakken tiliapiafilet met broccolistamppot
Gebakken tilipiafilet met broccolistamppot
Voor mij is 'normaal' eten ook gevarieerd eten. Gedurende de week eet ik zowel pasta, peulvruchten, rijst, vegetarisch als lekker een stamppotje. Deze broccolistamppot past heerlijk bij gebakken witvis.
Porties: 4
calorieën: 425kcal
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappelen
- 2 stronken broccoli
- 1 groentebouillonblokje
- 400 gram tilapiafilet
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 4 eetlepels panko
- viskruiden of kibbelingkruiden
- 1,5 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuutjes gaar zonder zout.
- Snijd de broccoli in kleine stukken.
- Verwarm de helft van de boter in een hapjes pan en roerbak hier de broccoli even in. Voeg vervolgens 100 ml. water en het bouillonblokje toe en kook de broccoli in 7 min. gaar.
- Doe de bloem, pank en het ei allemaal in een apart diep bord.
- Kruid de tilapiafilet met vis- of kibbelingkruiden.
- Haal iedere filet vervolgens eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de panko.
- Verwarm de rest van de boter met de olijfolie in een koekenpan. Zorg dat de boter goed heet is. Voeg vervolgens de vis toe en bak deze aan beide kanten 2 min.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Voeg vervolgens de broccili met het bouillonkookvocht toe en stamp deze grof door de aardappelen heen.
- Serveer de broccolistamppot met de vis.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Ik vind zelf kibbelingkruiden heel erg lekker op witvis. Ik bestel deze kruiden via www.kruidenbaron.nl
- Hou je niet van tilapia? Dan kan je deze ook vervangen door kabeljauw.
- Panko is japans broodkruim. Je vindt dit in de meeste supermarkten bij de paneermeel.
- Wordt het broodkruim te droog in de pan? Voeg dan nog wat olie of boter toe.