Heerlijke kippensoep
Heerlijke kippensoep
Als je graag af wil vallen en slank wil blijven, is soep een aanrader. Soep bevat veel groente en weinig calorieën. Daarnaast is het vaak heel voedzaam. Echt een aanrader dus om wekelijks soep op het menu te zetten. Ook is het super handig om kleine bakjes soep in de vriezer te hebben. Bij de lunch of als tussendoortje is soep ook erg lekker en slank.Deze heerlijke kippensoep vraagt niet veel bereidingstijd. Maar ze moet wel een tijdje pruttelen. Ik maak regelmatig een grote pan. Zodat ik in de vriezer altijd een paar porties heb. Een echte makkelijke, gezonde en voedzame maaltijd.
Porties: 16 kommen
calorieën: 175kcal
Ingrediënten
- 1 kg kippenbouten
- 600 gram soepgroente
- 6 blokjes kippenbouillon
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 snufje zout & peper
- 80 gram vermicelli
Instructies
- Doe ruim 3 liter water in een pan en breng dit aan de kook.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Kruid de kippenbouten met zout, peper en paprika poeder.
- Voeg de kippenbouten bij de bouillon en laat ze 2 uur pruttelen op laag vuur.
- Haal de bouten er met een spatel uit. Verwijder vel en bot van het vlees. En doe het vlees zo snel mogelijk weer terug in de pan, zodat het niet uitdroogt.
- Voeg de soepgroente en vermicelli toe en laat alles nog 10 minuutjes doorkoken.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Serveer de soep met stokbrood of een slanke tosti van volkorenbrood, ham en 30+ kaas.
- Besef dat het slanker is om 2 kommen soep te eten en iets minder brood, dan andersom ;-).
- Verdeel de soep over bakjes en vries ze in. Dan heb je altijd een verse kom soep als je zin hebt.
- Ga je 's avonds uit eten? Neem dan vooraf vertrek nog een kopje soep. Je bent dan al flink verzadigd. Dat maakt het gemakkelijker om alle calorie rijke smeersels met brood te laten staan. En bewust te kiezen van de kaart.