Vega spinazie-ricotta lasagne met gorgonzola en courgette
Vega spinazie-ricotta lasagne met gorgonzola en courgette
Deze heerlijke vega lasagne zit boordevol groente en kaas. Een echte verwenmaaltijd voor het weekend.
Porties: 2
calorieën: 610kcal
Equipment
- 1 ovenschaal
- 1 Oven
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 300 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 4 volkoren lasagnebladen
- 40 gram gorgonzola
- 200 gram ricotta
- 125 gram mozzarella light
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram basispastasaus (zie recept op Denkslank.nl)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Snipper de ui en de knoflook
- Snij de courgette en dunne plakjes
- Verwarm 1/2 eetlepel olie in een hapjes pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
- Roer de ricotta los in een kom en voeg het spinaziemengsel toe zonder het kookvocht. Roer alles goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in.
- Bouw de lasagne op door te starten met een laagje basis pastasaus. Hierop 2 lasagnebladen, daarop een laagje spinaziericottamengel, vervolgens een laagje courgette en herhaal dit nogmaals. Sluit af met een laagje basispastasaus. Verdeel hierover de gorgonzola en de mozzarella.
- Bak de lasagne in 40 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Liever geen gorgonzola? Vervang deze dan door wat parmezaanse kaas of 30+ kaas.
- Het recept voor de basis pasta saus vind je op de site. Super gemakkelijk om in porties in de vriezer te hebben.
- Met deze basis pasta saus zet je binnen 25 minuten ook deze heerlijke ravioli op tafel.